Tomtar

I Det Förlorade Arvet nämns ett antal gånger tomtar - eller gnomer - och i bok nummer två har de en högst väsentlig roll. De beskrivs som ytterst ointresserade av konflikten som rör ätten Stormstjärna och var helt nöjda med att hålla sig neutrala i kriget mellan Vidar och Myrkvágr (bortsett från ett fåtal tomtekrigare, med Ulfrik Långöra i spetsen - se DFA för mer ingående info om ämnet). Tomtarna/gnomerna i Stormstjärnas värld håller först och främst till i det nordliga riket Gnomheim, där de alltså huvudsakligen sköter sig själva. De styrs av De Nios Ting - ett råd beståendes av åtta tingmästare och en gammelmäster (som verkar som tingets överhuvud) - och är kända som utomordentliga smeder och har god hand med djur.


Jag har sedan barnsben varit otroligt fascinerad av tomtar och har en inte helt oimponerande samling figurer som tas fram varje vinter och fyller stora delar av vårt hem. Därför föll det sig naturligt att dessa fantastiska varelser på något sätt måste vävas in i sagan om Adam Stormstjärna. Personligen är jag rätt förtjust i Lars Carlssons porträtteringar av de små luvbärarna och har det i åtanke nu när jag skriver bok två. Här nedan följer en konceptbild på gnomen Norde - en ca en och en halv meter hög hornblåsare, iförd traditionell rustning av kottfjäll.Du får veta mer om tomtarna, Norde och Gnomheim i andra boken om Adam Stormstjärna - en berättelse som jag snart kommer ha lyckats ro i land ...

#Bok2 #Tomtar #Gnomer #Norde #Gnomheim

Heta inlägg
Nya inlägg
Arkiv
Sök på tags
No tags yet.
Följ Stormstjärna
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon