Fortsättning följer...

Hösten har kommit om med den en ny termin. Då jag jobbar som lärare är det alltid extra fullt upp under höstterminens start med uppstartsveckor, nya klasser och elever etc - det tar ett tag att riktigt komma in i det. Därför har det blivit naturligt att jag inte har hunnit skriva så mycket (inte så mycket som jag skulle ha velat, i alla fall), men nu när allt börjat återgå till det normala har jag återupptagit skrivandet av bok två igen. Första boken tog lång tid att skriva - flera år, faktiskt - men då hade jag aldrig tidigare slutfört en hel bok. Noveller, absolut, men aldrig en hel roman och sannerligen på över 700 sidor. När jag har jobbat med bok nummer två har jag genast insett att jag har mer vana och dessutom vet jag vart storyn är på väg. Jag har ett skelett för ca 6-7 böcker och jag inser att det är en lång väg kvar tills den här berättelsen är slut.


Just nu försöker jag se om jag kan få plats med allt i bok två som jag vill ha med, men jag har redan insett att en hel del moment kommer behöva strykas eller får helt enkelt vänta till bok tre. Det är en hårfin gräns och det är inte helt olikt låtskriveriet (som jag annars har mer professionell vana vid): man får lära sig att "kill your darlings". Samtidigt vill jag inte korta ned något "bara för att" - är en scen/ett moment viktigt, så måste det givetvis vara med, och jag tycker det är viktigt att varje bok får en helhet, även om de alla är delar av samma berättelse.

Just nu - i skrivande stund - skulle jag tippa på att jag har kommit till lite mer än hälften av bok två och jag ser fram emot slutklimaxet; jag hoppas att jag hinner dit till jul. Men vi får väl se hur det går med det :)

Inom kort kommer jag lägga upp något litet utdrag ur boken här på sidan och till jul kan det hända att jag även teasar några konceptbilder - så kika in med jämna mellanrum så missar Ni inget!

#Bok2

Heta inlägg
Nya inlägg
Arkiv
Sök på tags
No tags yet.
Följ Stormstjärna
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon