Evelina Foxberg


Jag har tidigare nämnt min eminenta illustratör, Evelina, som förgyllt omslag och inlaga i Det förlorade arvet, men jag tyckte att det var på tiden att göra en ordentlig presentation:


Evelina Foxberg är en konstnär och illustratör från Stockholm som för tillfället bor och studerar i Visby. Med en bakgrund inom biologi inspireras hon främst av naturen, men också av det mystiska och fantastiska. Hon målar både digitalt och traditionellt, och du kan se fler av hennes bilder på www.FoxbergArt.com.


När jag hade skrivit klart boken och skulle skicka ut den till olika förlag, ville jag ha bilder som tydligt illustrerade själva känslan i boken - och jag bestämde tidigt att jag ville ha en del bilder i inlagan - inte bara själva omslaget. Jag surfade runt på nätet efter någon som hade den där sagolika kvaliten av mystik i sina bilder och efter ett tag fann jag av en slump en av Evelinas teckningar (vill minnas att det var med sagolika svampar av något slag) som genast såg väldigt intressant ut.


Jag tecknar en hel del själv och hade först tänkt att göra illustrationerna själv, men insåg snabbt att jag har mer talang för "komisk-serietidnings-tecknande" och därför blev det helt perfekt med en illustratör av Evelinas kaliber. Vårt samarbete fungerar hittills så att jag beskriver eller gör en enkel skiss av en händelse/karaktär och sedan lägger Evelina sin speciella touch och fulländar det hela (det var för övrigt hon som föreslog att Akatoras horn skulle vara just renhorn, vilket var ett genidrag).


Ni kommer se fler av Evelinas alster här på sidan och i kommande böcker - det ser jag själv fram emot en hel del.


Heta inlägg
Nya inlägg
Arkiv
Sök på tags
No tags yet.
Följ Stormstjärna
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon