Recensioner

"En spännande bok med väl uppbyggda karaktärer. Jag älskar mystiken och spänningen, och visst är det alltid roligare när böcker utspelar sig på något sånär hemmaplan. Speciellt när verkliga platser dras in och man kan besöka dem och påminas om boken man läst. Boken såg till en början lite jobbig ut då den inte såg särskilt bra ut och var väldigt lång, men jag gillade den kan jag säga! Den påminner lite om Harry Potter böckerna och enligt mig är det positivt då det är en av de bättre serier jag läst. 

 

Det som jag fann lite negativt är att karaktärerna var lite väl barnsliga och betedde sig lite ungt baserat på deras ålder, det hade kännas mer trovärdigt om de var några år yngre. 

 

Beskrivningarna var väl utvecklade och intressanta, de beskrev omgivning, väderförhållande och personer på ett ingående sätt som gjorde det hela mer levande.. Boken gick snabbt att läsa ut och var inte alls så rörig som jag trodde, den var väl strukturerad. Jag blev minst sagt positivt överraskad av boken. 

 

Jag ger boken 9/10 poäng och rekommenderar den från åldern 10 och uppåt.  Har jag inte helt fel för mig är detta första delen i en serie, och är det så vill jag absolut läsa fortsättningen!"

Ellen Olsson, Neras Bokrecensioner

Sagt om DET FÖRLORADE ARVET:

"Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!"

"Jag stötte på den här boken lite av en slump; den dök upp i nyhetsflödet på FB som en annons. Hade inte hört talas om vare sig boken, författare eller förlag, men jag tyckte det såg lite spännande ut. Kikade igenom både bokens FB-sida och vanliga hemsida och bestämde mig för att beställa boken. Jag läser väldigt många böcker, men fantasy och äventyrsböcker tillhör väl knappast mina specialitéer, så det var ändå med rätt låga förväntningar jag började läsa den här, men jag blev glatt överraskad! Från första kapitlet är det relativt högt tempo genom hela boken (som är nästan 800 sidor tjock) och jag uppslukas mer eller mindre av storyn, för det ÄR spännande och man vill verkligen veta vad som ska hända härnäst. Nästan varje kapitel slutar med någon form av cliffhanger och det är svårt att lägga ifrån sig boken. 

Jag vet inte vad som tilltalar mig just - kanske är det att den här genren är en nyhet för mig och därför känns det nytt och välkommet (även om grundtemat förmodligen är basic fantasy 101) och karaktärerna känns väldigt intressanta. Roligt med två starka och modiga kvinnliga huvudkaraktärer också, i form av huvudrollen Adams farmor och hans vän Alva (helt klart min favorit) - på ett sätt känns hon nästan mer som huvudrollen/hjälten än Adam, vilket jag bara ser som positivt. 

Boken handlar om just barn (tror de var 12-13 år) som slängs in i en värld av mystik och mysterier och det känns som om att författaren verkligen försöker få det att kännas som om att de ÄR just barn (de börjar gråta, klarar inte av situationer de hamnar i osv) - de är inte övermänskliga hjältar från start, vilket känns rätt vettigt om ni frågar mig. 

Från och till kan boken vara lite läskig och faktiskt även lite blodig här och var, men inget som jag tror bör störa yngre läsare (men det kan vara bra att känna till när man köper den). 

Sammanfattningsvis: Jag älskade den här boken och har redan köpt en till min lillasyster i present (tror trots allt att den kanske är mest riktad till ungdomar, även om jag uppenbarligen gillade den) och jag hoppas verkligen på att jag får läsa mer om karaktärerna i framtiden. Står på bokens hemsida att den "kommer snart", men man vet ju aldrig trots allt med mindre förlag. Men hoppas kan man ju :) Berättelsen är charmig, har ett högt tempo, är spännande och karaktärerna underbara. Rekommenderas starkt! "

 

5/5 stjärnor

Aina Danielsson, Läsarerecension, Bokus.com

"Spännande äventyrsbok i Potter-stil"

"Bra och spännande äventyrsbok, i anda med Harry Potter-böckerna. Gillar karaktärerna skarpt, framförallt Alva (huvudrollens vän) och pojkarnas farmor :) Boken är ju ganska tjock, men den var mer eller mindre riktigt spännande från början till slut, så det var inga problem. Läste faktiskt klart den på bara några dagar. 
Det är också extra kul för oss ölänningar, då den till stor del utspelar sig i Mörbylånga på södra Öland och gamla Sockerbruket spelar stor roll. Det ska ju vara första boken i en serie så det ska bli kul att läsa fortsättningen! 

Gillar du ungdomsfantasy som t ex Harry Potter och dessutom är intresserad av nordisk mytologi så är det här en bok för dig!"

 

5/5 stjärnor

Julia K, Läsarrecension, Bokus.com

"Vacker både på utsidan och insidan"

"Gav den här boken i gåva och den uppskattades väldigt mycket! Min bror (13 år) älskade den. Rekommenderar den starkt."

 

5/5 stjärnor

Sarah, Läsarrecension, Bokus.com

"Jag har läst så många bra böcker på sista tiden och Adam Stormstjärna är en av dem och värd att uppmärksammas! Adam Stormstjärna är en storartad berättelse som är rafflande och fylld av mystik men ändå realistisk. Karaktärerna och miljön skildrar Emil Karlsson väldigt bra. Min 10-åriga dotter har nu gett sig in i denna berättelse och jag tror inte hon blir besviken. Rekommenderas! "

 

5/5 stjärnor

Linda Ismail, Lindas Bokhylla

"En rejäl tegelsten som kan få en att tveka, orkar man läsa? JA det gör man utan tvekan. Korta kapitel och en oerhört fängslande bok som tar en vidare efter varje nytt kapitel. Jag kan tänka mig att den yngre generationen har svårt att släppa den. Lättläst och bra beskrivningar och den får en att tänka på Spiderwick, tomtar och troll och den mystiska ön. Rekommenderas verkligen till den som gillar fantasy och inte rädd för bokens tjocklek. Även jag fastnade för den kan jag tillägga.

Den får 4 🌟🌟🌟🌟 av 5 möjliga för spänningen är olidlig.."

 

4/5 stjärnor

Agnetha Lundebring Jönsson, Bokrecensent, Instagram 

"Det är bra flyt i texten, den driver en framåt hela tiden. Den är spännande med massor av mystiska händelser som håller intresset uppe hela tiden. En riktigt magisk äventyrsbok för unga bokslukare. Tror den skulle passa in mycket bra bland låntagarna på mitt jobb, ett gymnasiebibliotek. Blir 🐴🐴🐴 i betyg (av 5) 👌."

 

3/5 hästar

Villivonkansbooks, Bokrecensent, Instagram

  • Facebook Social Icon